Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Κάπου χάσαμε την αγάπη....


Συνηθίζουν οι άνθρωποι να πυροβολούν τους άλλους για λάθη δικά τους ...
Είναι πιο εύκολο! 
Η δίκη γίνεται με συνοπτικές διαδικασίες !
Τα ελαφρυντικά παραβλέπονται εύκολα !
Σημασία έχει ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει!
Για αυτό και τόσες ανάπηρες σχέσεις, τόσοι ανάπηροι άνθρωποι, μισοί!
Γιατί κάπου, μέσα στους τόσους φόβους μας,στα τόσα κενά μας και στο συνεχές τρέξιμο, χάσαμε την αγάπη .....

Καλημέρα!
@iris


20 σχόλια:

  1. νομιζω πως εδω κολλαει ως συνεχεια το τραγουδι αυτο: http://www.youtube.com/watch?v=nYcn78qxWDk

    να εχεις μια ομορφη μερα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χαχαχα! Μια χαρά! Στο τραγούδι αναφέρομαι!
    Και εσύ να έχεις μια υπέροχη μέρα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα καλή μου...και την ώρα που είμαι σε μια άθλια κατάσταση κάνει μια απίστευτη νύστα... ανοίγω να σου πω την καλημέρα μου και με σημαδεύει ένα όπλο.....χιχιχιχ
    κάποια στιγμή θα γράψω κάτι για τα λάθη μου που για πολλά χρόνια τα εριχνα σε άλλους...την καλημέρα μου να έχεις μια όμορφη μέρα με πολλά χαμόγελα...και κάτω τα όπλα... φιλιά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αχαχαχα! Καλημέρα precious! Όλοι κάνουμε τα λάθη μας ...αρκεί να μαθαίνουμε και να κάνουμε όλο και λιγότερα! ;-)
      Να έχεις μια υπέροχη μέρα!

      Διαγραφή
  4. Σ΄ όλους τους ανθρώπους υπάρχει φωλιασμένη η αγάπη, αλλά ποτέ δεν τη βγάζουμε στην επιφάνεια είτε από εγωισμό, είτε από φόβο, είτε γιατί απλά δε θέλουμε.Ας κάνουμε εμείς το πρώτο βήμα..!Πολλά χαμόγελα!:)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είτε γιατί δεν μάθαμε στην αγάπη...
      Το έχω δει κι αυτό να συμβαίνει!
      Τα φιλιά μου! :)

      Διαγραφή
  5. Μου θύμισες, Αριστέα μου, αυτή την παραβολή που λέει ότι δε βλέπουμε το δοκάρι που'ναι καρφωμένο στο μάτι μας, αλλά βιαζόμαστε να κρίνουμε καταδικαστικά τους άλλους που έχουν μια ακίδα στο μάτι τους...

    Καλό μεσημέρι με πολλή, πολλή, ΠΟΛΛΗ αγάπη :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. καλώς βρεθήκαμε
    σ ευχαριστώ που έγινες μέλος
    έγινα κι εγώ
    θα χαρώ να τα λέμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συμφωνώ μαζί σου!!!!
    Είναι πάντα πιο εύκολο να κατηγορείς τους άλλους για λάθη δικά σου, δεν είναι όμως και σωστό πρέπει να μάθουμε να αναγνωρίζουμε τα λάθη μας για να μπορέσουμε να τα διορθώσουμε....!
    Σκέψου όμως πως επωμίζονται τα λάθη μας μόνο όσοι μας αγαπάνε....!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν έχεις μέσα σου αγάπη δεν θέλεις να πληγώνεις τους άλλους!
      Όταν τα έχεις καλά με τον εαυτό σου δεν ζηλεύεις, δεν κατηγορείς! Προσπαθείς να βλέπεις τα πράγματα διαλλακτικά!
      Το πιο εύκολο όντως είναι να λέμε ότι φταίει ο άλλος!
      Φιλιά! :)

      Διαγραφή
  8. Καλησπέρα. Εγώ έχω μάθει, ένα πράγμα στην ζωή: όταν δεν μας αρέσει κάτι στον άλλο, ή δεν αρέσει κάτι σ' εμάς, ακούγεται η φράση: ψυχολογικό, πρόβλημα. Πάντα, σε μια φιλία ή σε μια σχέση, κυοφορείται ο/η ανώτερος/η που κατατροπώνει και νικά! κάθε τι, αδύναμο: που δεν κατάφεραν να το κάνουν να υποκύψει στα ψέματα τους, και στο φλεγματικό, κρυπτίνους, της ...προσωπικότητας. --Καλό απόγευμα, iris. Μας δίνεις τροφή για σκέψη. Να είσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Περιδιαβαίνω καθημερινά τη γειτονιά σου χωρίς να μιλώ. Έχεις σκέψεις "πρόσγειες" που με κάνουν ν'απορώ για τη τόσο βαθιά αυτογνωσία και "γνώση" ζωής που καταθέτεις καθημερινά. Μου αρέσεις.
    Αφορμή να γράψω, το σημερινό, που μοιάζει να'ναι άλυτο στο μυαλό εκείνου του ανθρώπου που τρέμει να δεί με τα ίδια του τα μάτια τον εαυτό του κι έτσι ο άτολμος συχνά κρίνει τον διπλανό του, δυστυχώς με μάχες που καταχαρακώνουν την οντότητα του “αντιπάλου”. Γιατί, αν σκεφθείς, ως αντίπαλο αντιμετωπίζει τον άνθρωπό του. Η αγάπη μοιάζει πολλές φορές να κατασπαράζεται απ’αυτούς που την ζούν και την υμνούν.
    Καλή συνέχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! Με τιμούν ιδιαίτερα! Θεωρώ ακόμα τον εαυτό μου τόσο λίγη για να θεωρούμαι "γνώστης" της ζωής...
      Έχω πονέσει στη ζωή μου πολύ! Έφτασα στην απελπισία και την έζησα σε όλο της το μεγαλείο ! Μάζεψα τα κομμάτια μου και συνέχισα γιατί μόνο μπροστά πρέπει να κοιτάζουμε! Δεν τα έβαλα ποτέ με την τύχη ...δεν έχω απωθημένα! Δεν μου χρωστάει η ζωή! Απλά μου αρέσει να μαθαίνω!
      Για τη σημερινή δημοσίευση έπιασες ακριβώς την κεντρική ιδέα: ο άτολμος κρίνει! Αυτός που δεν τα έχει καλά με τον εαυτό του ! Αυτός που δεν έμαθε την αγάπη και δεν ξέρει ότι όταν έχεις μέσα σου αγάπη δεν τα βάζεις με τους άλλους για τα στραβά σου και για τις ελλείψεις σου!
      Την ενέργειά μας πρέπει να τη δαπανάμε στο να γινόμαστε καλύτεροι . Όχι να μειώσουμε τους άλλους για να αισθανθούμε καλύτερα εμείς!
      Καλό σου βράδυ!

      Διαγραφή
    2. Αν μιλήσεις στον διπλανό σου για όλα αυτά θα συμφωνήσει χωρίς καμμία αντίρρηση, όμως η πραγματικότητα και η πράξη διαφέρει. Άλλωστε το έγραψες, το εύκολο ειναι αλλού.
      Καταλαβαίνω τον χαρακτήρα σου, γλυκιά Άιρις, γιατί τον βγάζεις εδωμέσα. ΕΙναι και η σελίδα σου, μέρος του αγωνα σου, όπως και όλων μας.
      Την καλημέρα μου.

      Διαγραφή
    3. Ω! Χαίρομαι αν κάποιος διακρίνει πως θέλω να δώσω κάτι κι εγώ ...έστω και σ' έναν ! Δεν το παίζω παντογνώστης! Μοιράζομαι πράγματα που διδάχτηκα μέσα από την πράξη ή θέματα που έχω εντρυφήσει τόσο πολύ μέσα από το διάβασμα που έχουν γίνει ένα με μένα! ;-)
      Καλημέρα!

      Διαγραφή
  10. είναι πολύ κρίμα να χάνεται η αγάπη! γιατί η αγάπη ξεκινάει από την αγάπη στον εαυτό μας πρώτα πρώτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή